www.gerbiilifakta.net

Minä. Minttu Vettenterä (s. 19.6.1979). Ensimmäiset gerbiilini sain siskon korvikkeeksi ;) vuonna 1991. Meillä oli aina ollut eläimiä, ensimmäinen lemmikkini, jonka muistan oli marsu. Pian sen jälkeen tuli kissa ja gerbiilien jälkeen eläinten asunnonvaltausta ei enää voinut estää mikään (ehkä äiti vähän jarrutteli). Ensimmäisten gerbiilien, jotka saivat nimikseen Tiku ja Taku, perässä saapui nimittäin rottia, hamstereita, marsuja ja kaneja. Tikun ja Takun kuoltua, oli gerbailussa jonkin aikaa taukoa, mutta kotoa muutettuani, hankin lisää gerbiilejä. Tässä vaiheessa jouduin toteamaan, että kun niille antaa pikkusormen, ne vievät koko Mintun.

Elämäni toiset gerbiilit saapuivat siis vuonna 1997 ja samana vuonna syntyi ensimmäinen poikueellinen pikkugerbiilejäkin. Samoihin aikoihin liityin Gerbiiliyhdistykseen ja kasvattajanimi myönnettiin 1998. Tämän jälkeen on aktiivista ollut niin kasvatuksessa kuin yhdistystoiminnassakin. Yli 10 vuoden kasvatuksessa on ehtinyt syntyä yli 500 gerbiiliä ja kaikenlaista niiden kanssa on nähty. Samassa ajassa olen ehtinyt toimia aktiivisena yhdistyksen hallituksessa, lehden päätoimittajana, jalostusneuvojana, tuomarina niin virallisissa kuin pet-luokissakin, olen vastannut yhdistyksen neuvovaan puhelimeen ja kysymyspalstalla sekä hoitanut gerbiilien, degujen ja harvinaisten hyppymyyrien rekisteröintiä. Olen myös omistanut melkein kaikki Suomessa olleita Gerbiiliyhdistyksen alaisia lajeja: bushy tailed jirdejä, crassuksia, deguja, dupraseja, gerbiilejä, perpalliduksia ja shaweja. Gerbiilien lisäksi myös shaweille on ollut kasvattajanimi.

 

Voisin sanoa, että omien kokemuksieni lisäksi olen gerbiiliyhdistyksen ja Suomen aktiivisimman gerbiiliaiheisen internetfoorumin gerbiili.infon kautta saanut seurata Suomen gerbiilitapahtumia varsin läheltä. Gerbiili.infon valvojana olen toiminut vuodesta 2004. 

Mitä muuta kuin gerbiilejä? Neljän lapsen kotiäiti Riihimäeltä. Opiskelen luovan kirjoittamisen aineopintoja avoimessa yliopistossa. Huusholliin kuuluu jyrsijälauman lisäksi pitkäkarvainen collie, puuterihuisku kiinanharjakoira, tanskandoggi, labradorinnoutaja, kaksi kissaa, degu ja liuta kaneja ja hiiriä. Eläintarha siis - yhä edelleen.