www.gerbiilifakta.net

 

 

 

 

    
Gerbiilifakta on pitkään kaivattu ja odotettu suomenkielinen gerbiilikirja suomalaiselta harrastajalta suomalaisille gerbiilin omistajille. Kirja ei jää pintapuoliseksi raapaisuksi gerbiilien perushoitoon, kuten useimmat pienlemmikkikirjat, vaan sisältää paljon asiaa hoidosta, ruokinnasta, virikkeistä ja sairauksista. Lisäksi kirjassa on laaja esittely eri gerbiiliväreistä ja omat osiot kasvatuksesta, genetiikasta ja näyttelytoiminnasta. Kirja on myös ensimmäinen suomenkielinen kirja, joka esittelee degut, bushy tailed jirdit, crassukset, duprasit, paksuhiekkarotat, perpallidukset ja persian jirdit, sekä kertoo näiden harvinaisten lemmikkien perushoidosta ja lisääntymisestä.

Gerbiilifaktalle on ollut Suomessa pitkän aikaa jo tilaus, koska ulkomailta tuodut ja käännetyt kirjat ovat aina olleet jonkin verran suppeita ja sisältäneet virheitä. Suurimmat virheet selittyvät sillä, että monissa muissa maissa lemmikkeihin ja niiden hoitoon suhtaudutaan eri tavalla. Suomessa on melko tiukat eläinsuojelulait, jotka osaltaan sanelevat eläinten hoitoa, jota käännöskirjoissa ei luonnollisestikaan ole otettu huomioon. Lisäksi Suomessa on hyvin aktiivinen Gerbiiliyhdistys ry, joka järjestää erilaista toimintaa gerbiileihin liittyen. Ymmärrettävästi vain suomalainen gerbiilikirja voi tarjota näyteikkunan näihin asioihin.

 

Klikkaa sivua niin näet sen isompana. Koska sivut eivät ole alkuperäisessä koossaan, tekstit voivat näyttää hieman epäselviltä ja rakeisilta.